The Buzz Magazine
The Buzz Magazine

الأرز باللبن

كتبت/الشاف سالي هاني

الأرز باللبن

كتير مننا متعود يعمله في بداية كل سنه هجريه وانا منهم…كل سنه وانتم طيبين أصدقائي وحبايبي..سنه هجريه سعيده…

المقادير

٣.٥ كوب لبن
١/٢ كوب ارز
١/٢كوب كريمه(او باكو كريم شانتيه)
٢معلقة كبيره لبن بودر
٢ معلقة كبيرة نشا
كوب سكر
فانيليا او ماء ورد او زهر

الطريقة

يسلق الأرز في ٢كوب ماء حتي يتشرب كل الماء ويستوي تماماً
بعد السوي نضع كل المكونات علي الارز(اللبن الكريمه اللبن البودر السكر النشا ونرفعه علي النار ونقلب بمضرب جيداً حتي الغليان…نتركه دقيقتين ونطفي…نضعه في طبق التقديم نتركه يهدي دقائق ونزوقه بالمكسرات والزبيب وجوز الهند او زبيب وجوز هند فقط (زوقي بالمتاح والمتوفر عندك )…نتركه يبرد ثم نضعه في التلاجه…بالهنا

إشترك في نشرتنا الإخبارية
اشترك معنا للتوصل بآخر الأخبار، المقالات والتحديثات، ترسل مباشرة لبريدك الإلكتروني
يمكنك سحب اشتراكك متى شئت

اترك رد

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.