بيتزا المطاعم في البيت
كتبت/الشاف سالي هاني

مكونات العجينة 👌
كيلو دقيق
ملعقة صغيرة ملح
ملعقة كبيرة سكر
معلقه كبيره خميرة فورية
معلقه صغيره بيكينج بودر
ربع كوب زيت
ماء دافي للعجن
طريقه صلصة البيتزا 🌷🌷.
علبه صلصة طماطم وضيفي عليها معلقه صغيره من زعتر وبصل بودره وتوم بودره وسكر وملح اخلطي كل المكونات مع بعض مع نصف كوب ماء وعلي نار اول متغلي اطفي عليها واتركيها تبرد….. الحشوه 🌷🌷
زيتون شرايح وفلفل رومي شرايح لحمة مفرومة معصجه مع بصل وتوم…
او سجق متعصج مع بصل وتوم
طريقة تحضير العجينه:
اخلطي المقادير الجافة جيداً ، ثم اضيفي الزيت واخلطيه جيداً حتى يصبح الخليط مشابه لفتات الخبز ، اضيفي الماء تدريجياً حتى تحصلي على عجينه ناعمه وطريه جدا ، تغطى وتترك على جنب حتى تخمر لمدة ساعه.
- وبعد كده قسمي العجين الي اربع او خمس كور بتسوي ونفرد العجينه علي شكل دائري ثم ضيفي لها الصلصة ، رشّه جبنه ، ثم الفلفل الرومي والزيتون ولحمه المعصجه وحطي علي الوش الجبنة الموتزيريلا و إخبزيه في فرن سخن علي درجه حراره 200 هتاخد من١٠ إلي ١٥دقيقه لحد لما تستوى.وبالهنا والشفا