صدور فراخ فيليه متسوية على الطاسة/ الجريل
كتب/الشاف سالي هاني
المكونات:
١/٢ كيلو صدور فراخ فيليه
- التتبيلة:
1 ملعقة كبيرة عصير ليمون
١ ملعقة كبيرة صويا صوص
1 ملعقة كبيرة زيت زيتون
ملح وفلفل وبابريكا وزعتر وكركم وبهارات فراخ🧂
بصل بودرة او عصير بصلة مبشورة او بصلة قطع 🧅
الطريقة:
- الاول نغسل فيليه الفراخ كويس جدا بدقيق وملح ونشطفها كويس
- ننقع الفراخ في مية بخل ولمون شوية ونشطفها كويس عشان نشيل منها اي زفارة
- في بولة نخلط مكونات التتبيلة مع بعض وننقع فيها فيلية الفراخ ساعة او اكتر وندخلها الثلاجة التلاجة بالتتبيلة
- على جريل او طاسة مبتلزقش سخنة جدا نسوي الفراخ كويس جدا على الجانبين وبالهنا والشفا
- يفضل بلاش نحط بصل مبشور في التتبيلة عشان ميتحرقش على الطاسة.. ممكن مية البصل المبشور او بودرة البصل او بصلة قطع كبيرة ونشيلها لما نيجي نسوي الفراخ.