The Buzz Magazine
The Buzz Magazine

طريقة عمل الشكلمه

كتب/الشاف سالي هاني

 الشكلمه
الشكلمه

الطعم يجنن والطريقة مش محتاجه لا وقت ولا مجهود
اعملي الحجم الي انا عملاه او صغري لو تحبي
التشكيل بأيدك… اعملي المناسب لزوقك

المقادير

٢كوب جوز هند
٢معلقة دقيق
٢بيضه
١/٢كوب سكر
٢معلقة لبن بودر
معلقة كبيره مش مليانه سمن(اختياري)
معلقة صغيره بيكنج بودر
فانيليا/رشة ملح

الطريقه

*في بوله كبيره نضرب السكر مع البيض
*نضيف السمن ونكمل ضرب حتي يفتح القوام ويتقل
في بوله اخري نخلط المواد الجافه(جوز هند دقيق لبن بودره. بيكنج بودر رشة الملح)
نضيف المواد الجافه للمواد السايله
نخلط المكونات حتي تكوين عجينه لينه
ادهني ايديك بالزيت وشكلي العجين كور بالحجم الي تحبيه (ممكن نضيف حبات من الكريز المسكر)
ضعي الكور في صنيه مدهونه بالزيت
ندخل الصنيه فرن ساخن درجة حرارته١٧٠ حتي تأخذ اللون الدهبي
تخرج من الفرن نسيبها تبرد ونخرجها من الصنيه

إشترك في نشرتنا الإخبارية
اشترك معنا للتوصل بآخر الأخبار، المقالات والتحديثات، ترسل مباشرة لبريدك الإلكتروني
يمكنك سحب اشتراكك متى شئت

اترك رد

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.