The Buzz Magazine
The Buzz Magazine

طريقة عمل الكوكيز فى المنزل

كتبت/الشاف سالي هاني

طريقة عمل الكوكيز فى المنزل
طريقة عمل الكوكيز فى المنزل

المقادير:


٣كوب دقيق
كوب زبده(٢٠٠ جرام) بدرجة حرارة المطبخ
كوب سكر بودر
٢بيضه بدرجة حرارة المطبخ
فانيليا
رشة ملح
معلقة كاكاو خام
١/٢معلقه صغيره بيكنج بودر/١/٢معلقة صغيره بيكنج صودا
١٠٠جرام شيكولاته مطبخ مقطعه صغير او شوكلت شيبس
سبرنكلز ألوان
{الطريقه}
يتم ضرب السكر مع الزبده بالمضرب اليدوي ثم اضافة البيض بيضه بيضه والفانيليا يمتزج الخليط ثم نضيف المواد الجافه(الدقيق مع البيكنج بودر ورشة الملح) بالتدريج نمزح الخليط بدون عجن كتير
يتم تقسيم الخليط بالتساوي علي ٣بولات
البوله الاولي نضيف الاسبرنكلز الملون وتخلطه مع العحين
البوله التانيه جزء من الشيكولا المقطع
البوله التالته نخلط بمعلقة كاكاو ومعلقة لبن وباقي الشيكولا
**ممكن نعمل نوع واحد فقط من الكوكيز من التلات انواع(اعملي المناسب ليكي حسب المتوفر عندك)
نشكل العجين كور ونفردها خفيف في صنيه عليها ورق زبده وندخلها فرن سخن علي درجة حراره١٨٠ لمدة ربع ساعه/ تلت ساعه بالكتير…بالهنااااا

إشترك في نشرتنا الإخبارية
اشترك معنا للتوصل بآخر الأخبار، المقالات والتحديثات، ترسل مباشرة لبريدك الإلكتروني
يمكنك سحب اشتراكك متى شئت

اترك رد

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.