طريقه عمل الكيكة العادية في الخلاط
المقادير:
2 كوب دقيق
كوب ونص سكر او ع حسب الرغبه
1 كوب لبن
5 بيضات
1/2 كوب زيت ذرة
ملعقة فانيلا + كيس شيف كيك
رشه ملح ونقطتين خل او عصره لمونه
الطريقة:
في الخلاط نضرب البيض و السكر والفانيلا جيداً ثم يضاف النقطتين الخل او العصره الليمونه ونضيف الزيت وتضربي كويس تاني لحد ما السكر يذوب وبعدها تحطي اللبن وتضربي
هتصبي الخليط في طبق
ينخل الدقيق مع الشيف كيك مع رشه الملح
وتحطي الدقيق على الخليط وتقلبيهم كويس بس مش كتير والخليط مش يبقى سايل ويكون سميك شويه وممكن تزودي الدقيق لحد ما توصلي للسماكه المطلوبه
يدهن قالب الكيك بالزيت و ترشي عليه الدقيق
يوضع في الفرن في الرف اللي في النصف على درجه حراره 180 وتسبيها 25 دقيقه متفتحيش نهائي عليها وبعدها افتحي وحطي خله الاسنان في نص الكيكه لو لقيتي اثر للكيك يبقى لسه لو ملقتيش يبقى استوت
تخرجى القالب من الفرن و تقلبي الكيك
🍇 وبالف هنا 🍇
اول ما تبدأي شغل شغلي الفرن على درجه حراره متوسطه لو حطيتي الكيكه في فرن بارد هتس