The Buzz Magazine
The Buzz Magazine

طريقه عمل الكيكة العادية في الخلاط

طريقه عمل الكيكه العاديه في الخلاط
طريقه عمل الكيكه العاديه في الخلاط

المقادير:

2 كوب دقيق

كوب ونص سكر او ع حسب الرغبه

1 كوب لبن

5 بيضات

1/2 كوب زيت ذرة

ملعقة فانيلا + كيس شيف كيك

رشه ملح ونقطتين خل او عصره لمونه

الطريقة:

في الخلاط نضرب البيض و السكر والفانيلا جيداً ثم يضاف النقطتين الخل او العصره الليمونه ونضيف الزيت وتضربي كويس تاني لحد ما السكر يذوب وبعدها تحطي اللبن وتضربي

هتصبي الخليط في طبق

ينخل الدقيق مع الشيف كيك مع رشه الملح

وتحطي الدقيق على الخليط وتقلبيهم كويس بس مش كتير والخليط مش يبقى سايل ويكون سميك شويه وممكن تزودي الدقيق لحد ما توصلي للسماكه المطلوبه

يدهن قالب الكيك بالزيت و ترشي عليه الدقيق

يوضع في الفرن في الرف اللي في النصف على درجه حراره 180 وتسبيها 25 دقيقه متفتحيش نهائي عليها وبعدها افتحي وحطي خله الاسنان في نص الكيكه لو لقيتي اثر للكيك يبقى لسه لو ملقتيش يبقى استوت

تخرجى القالب من الفرن و تقلبي الكيك

     🍇 وبالف هنا 🍇


اول ما تبدأي شغل شغلي الفرن على درجه حراره متوسطه لو حطيتي الكيكه في فرن بارد هتس

إشترك في نشرتنا الإخبارية
اشترك معنا للتوصل بآخر الأخبار، المقالات والتحديثات، ترسل مباشرة لبريدك الإلكتروني
يمكنك سحب اشتراكك متى شئت

اترك رد

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.