فراخ بالخضار مع ارز بالبسله
كتب/الشاف سالي هاني
وجبه متكامله صحيه ومفيش احلي من كده😋👌
(مناسبه للدايت)
المكونات:
٣صدور دجاج(اقل او اكتر ..اعملي المناسب ليكي)
خضار مشكل(فلفل ألوان /جزر/كوسه)
تتبيلة الفراخ
معلقتين زيت زيتون
معلقتين خل
معلقة مسطرده
نص معلقة صغيره من كلاً من (ملح فلفل بابريكا زعتر بهار فراخ)
الطريقه
**نضع كل مكونات التتبيله في بوله ونخلطها
**نفتح الصدور زي الساندوتش
**نضع التتبيله علي الفراخ ونتركها نص ساعه
^^في الأثناء دي نقوم بتقطيع الخضار اسليز
*نحشي الصدور بالخضار المقطع
*نقفلها بالتوسبكس
*نضعها في صنيه بها ربع كوب ماء مغلي
*ندخلها فرن حامي علي٢٢٠ لمده نص ساعه تقريباً
*لما تخرج من الفرن نسيبها تبرد شويه ونقطعها ترنشات بسكينه حاميه ونقدمها مع الارز بالبسله
الارز بالبسله
المقادير;
كوبيتين ارز مصري
كوب بسله مفرزه
بصله مفرومه
فصين توم مفرومين
ملح فلفل رشة كاري ورشة قرفه
كوبيتين شوربه(او كوبيتين مايه ومكعب مرق)
ربع كوب زيت
الطريقه
**في حله علي النار نضع الماده الدهنيه
**تسخن ننزل بالبصل والثوم
**نشوح ثم ننزل بالبسله
**نشوح وننزل بالأرز والتوابل نقلب شويه
**نضيف الشوربه اوالماء
**نغطي ونترك الارز