The Buzz Magazine
The Buzz Magazine

فطائر للانش بوكس

كتب/الشاف سالي هاني

فطائر للانش بوكس
فطائر للانش بوكس

المقادير:


٣كوب دقيق
٢معلقة لبن بودر
٢معلقة سكر
معلقة كبيره خميره
معلقه صغيره بيكنج بودر
معلقة زبده
معلقتين زيت
بيضه
رشة ملح
من كوب الا ربع الي كوب ماء دافئ

الطريقة:

**زي ماتعودنا بنعمل تخمير اولي(بنحط الخميره مع معلقة سكر ومعلقتين دقيق وربع كوب ماء دافئ)نخلطهم ونتركهم في مكان دافئ حتي تتضاعف حجمها
** المكونات الجافه في العجان نخلطها
**نضيف الزبده والزيت والبيضه ونخلط
*^نضيف الخميره بعد التخمير الاولي
**نضيف ماء لغاية ماالعجبنه تلم
**نعجن عشر دقايق
**نضع العجينه في بوله مدهونه زيت ونغطيها ونتركها في مكان دافئ تلت ساعه تقريبا
**بعد التخمير نقطع العجين اجزاء متساويه
**نكور كل قطعه ونتركهم ٥ دقايق
**نفرد كل كوره ونضع الحشو (الي تحبيه) ونلفها رول طويل(ممكن بدون حشو)
**ناخد كل اتنين ونعملهم ضفيره ونعمل الضفيرة دايره
**نضعها في صنيه مدهونه زيت ونتركها تخمر للمره الثانيه(خطوه مهمه) لمدة ربع ساعه
**بعد التخمير ندهنها بصفار بيضة ومعلقة لبن ورشة قرفه
**ندخلها فرن حامي لمدة ربع ساعه تقريبا
او حتي تأخذ اللون الدهبي…بالهنااااا

إشترك في نشرتنا الإخبارية
اشترك معنا للتوصل بآخر الأخبار، المقالات والتحديثات، ترسل مباشرة لبريدك الإلكتروني
يمكنك سحب اشتراكك متى شئت

اترك رد

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.