The Buzz Magazine
The Buzz Magazine

فطيرة الكفته

كتبت/الشاف سالي هاني

فطيرة الكفته
فطيرة الكفته

المقادير:
الكفته ؛
١/٢كيلو لحمه مفرومه
بصله مبشوره
معلقتين بقدونس مفروم
ملح/فلفل/بهار
٢بيضه
الفطيره
٣كوب دقيق
٣معالق لبن بودر
معلقة كبيره سكر
معلقة كبيره خميره
معلقة صغيره بيكنج بودر
١/٤كوب زيت
كوب ماء دافئ
٢حبة طماطم وحبة فلفل مقطعين حلقات للوجة

الطريقة

في بوله يتم خلط اللحمه المفرومة مع البصله والتوابل جيداً ثم اضافة الملح والبقدونس وخلطهم وإضافة البيض وخلط كل المكونات ونتركها في التلاجه حتي الانتهاء من العجن والتخمير
يوضع الدقيق وكل المواد الجافه في العجان ومزجهم ثم اضافة الزيت ثم الماء بالتدريج والعجن لمدة عشر دقايق..ثم نضع العحين في بوله ونغطيها ونضعها في مكان دافئ حتي تتضاعف حجمها…(يمكنك العجن باليد لو مش عايزه تستخدمي العجان )
بعد التخمير نفردها بمساحه اكبر من الصنيه ب٢سم من كل اتجاه…يتم دهن الصنيه ووضع العجين المفرود بحيث يتدلي الجوانب…نضع اللحمه ونوزعها ونقفل عليها الجوانب بشكل منظم وجمالي…نوزع الطماطم والفلفل علي الوجه ونضعها في فرن سخن درجة حرارته٢٠٠ لمدة ساعه الا ربع تقريبا…لما تخرج نسيبها تهدي ونقطعها

إشترك في نشرتنا الإخبارية
اشترك معنا للتوصل بآخر الأخبار، المقالات والتحديثات، ترسل مباشرة لبريدك الإلكتروني
يمكنك سحب اشتراكك متى شئت

اترك رد

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.