قراطيس الجبنه
كتب/الشاف سالي هاني

المقادير:
3 كوب ونص دقيق
كوب لبن سايل
معلقة ملح
2معلقة سكر
3معلقة زيت
معلقة خميره فورية
بيضه
كوب ماء دافى للعجن
الطريقه:
هنخلط اللبن والبيضه والسكر والخميره والزيت وعليهم نص كمية الدقيق
ونعجنهم كويس وبعدين ننزل بباقى الدقيق والملح و المايه الدافيه وتعجنيها
وتسبيها ترتاح ساعه تخمر
وبعد ما تخمر هتجيبى العجينه وتقسميها كور وبعدين تفرديها على الرخامه
المرشوشه دقيق
وبعد كدا تعملى قراطيس ورق مقوى اللى هو بتاع الكراريس والكشاكيل وملفوف عليه فويل علشان مايتحرقش فى الفرن وده بديل للكورن الإستانلس للى ماعندهوش يعنى صرفى نفسك
وتبرمى العجينة وتلفبها حول القرطاس على ان تقفلى من اسفل كوبس
وهنحطه ف صنيه ونسببه يخمر شوية وهندهن وشه بالبيض واللبن وسمسم وحبه البركه حسب مزاجك او ادهنيها ماء مدوب فيها معلقة نسكافية ودخليها الفرن على 180لمدة 25 دقيقة حتى يحمر وشها
جهزى الحشو الى هحطه ف القرطاس
حشوات مختلفة
1_جبنه كريمى + بشر جزر+فلفل الوان+قطع زيتون
اخلطيهم مع بعض كويس واحشى بيهم القراطيس
2_ممكن جبنه قريش او رومى او شيدر وتحطى عليها حبة البركه او زعترو لانشون او بسطرمه قطع صغيرة
3_لحمه م