كبده بالرده علي طريقة المطاعم
كتب/الشاف سالي هاني
المقادير :
كيلو كبده بانيه شرائح
كيلو رده
كوب دقيق
كوب ماء بصل
ملعقه كبيره ثوم مفروم
كزبره جافه
كمون
قرفة
ثوم بودر
بصل بودر
زيت للقلي
الطريقه :
- تتبل قطع الكبده في ( ثوم و مياه البصل و كزبره و كمون و بصل و ثوم بودر و ملح و فلفل اسود )ساعتين عل الاقل
- نضع لكل ٢ كوب رده نصف كوب دقيق ..
- نضع شرائح الكبده في الرده و فورا تحمر في زيت غزير
علي كلا الجهتين .. وتقدم مع الطحينة والسلطة الخضراء