كشك صعيدى
كتب/الشاف سالي هاني
المكوّنات:
حوالى سبعة كور كشك
ملعقتين كبار دقيق
كوب لبن
ملعقة صلصه كبيرة
بصلتين كبار مقطع
فنجان زيت
ملعقتين سمن
4 كوب مرق
عصير نصف ليمونه
ملح وفلفل
ملعقة كبيرة ثوم مفرى
الخطوات:
يوضع الكشك في ماء عدة ساعات ويصفى جيدا
نضع الزيت والبصل ونقلب
بعد ان يحمر يوضع في مصفاه لكى نصفى الزيت
نترك نصف كمية البصل في الحله ونضيف السمن وملعقة الصلصه ونقلب
نضيف الكشك ونقلب ونضيف المرق والثوم المفرى وعصير الليمون
ندوب الدقيق في اللبن ونضعه على الكشك ونقلب بسرعه على النار
اذا كان الكشك سميك نضيف مرق ونقلب ونضبط الطعم اذا كان محتاج ملح وفلفل
بعد الغليان يغرف في أطباق وبعد ان يبرد نوعا ما نضع البصل ويقدم