The Buzz Magazine
The Buzz Magazine

كيك البرتقال

الشاف سالي هاني

المقادير:


٢ كوب دقيق منخول ٣ مرات
نصف كوب عصير برتقال
معلقة كبيرة بشر برتقال
نصف كوب حليب
كوب سكر
نصف كوب زبدة طرية
٣ بيضات
٢ كيس فانيليا
٢ معلقة صغيرة بيكنج بودر
رشة ملح

الطريقة:


في الخلاط او بالمضرب الكهربا نضع البيض والسكر والفانيليا وبشر البرتقال نضربهم كويس جدا لمدة ٣ دقايق وبعد كدة ننزل عصير البرتقال والحليب واضربيهم لمدة دقيقتين وبعد كدة نحط الخليط علي الدقيق ولازم نكون قلبنا الدقيق مع البيكنج بودر كويس ورشة الملح نخلط الخليط اللي ضربناه مع الدقيق كويس ويا نحطوا كلوا في قالب مدهون يا هنقسموا زي اللي انا عاملاه وبتملي القالب لحد نصوا دول قوالب حجم صغير فويل بتحطي فيها ورقة زبدة وندخلها الفرن علي درجة حرارة ١٨٠ ونعمل الفرن من تحت بس لحد ما تستوي وبعد ما نتأكد انها استوت نعمل الفرن فوق وتحت تحمر ونطلعها وتقعد في الفرن ساعة الا ثلث او حسب فرنك المهم متفتحيش عليها قبل نصف ساعة وبالهنا والشفا…

إشترك في نشرتنا الإخبارية
اشترك معنا للتوصل بآخر الأخبار، المقالات والتحديثات، ترسل مباشرة لبريدك الإلكتروني
يمكنك سحب اشتراكك متى شئت

اترك رد

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.