The Buzz Magazine
The Buzz Magazine

ملف كامل لطاجن المكرونة بحشوات مختلفة

كتب/الشاف سالي هاني

طاجن معكرونة بالكبدة
طاجن معكرونة بالكبدة

طاجن معكرونة بالكبدة:

المكوّنات:

كيس معكرونة

للكبدة

0.5 كيلو كبدة مقطعة

بصلة مفرومة

فلفلتين اخضر مقطع

معلقة صغيرة ثوم مفروم

بهارات كبدة

ملح

خل

ليمونة

للصلصة

معلقتين كبار صلصة

3 طماطم كبار معصورين

ماء او شوربة

معلقتين كبار خل

ملح

معلقة صغيرة ثوم مفروم

الخطوات

يتم سلق المعكرونة لمدة خمس دقائق في ماء مغلي ويترك ليصفي

على حلة على النار نضع زيت ويحمر البصل والثوم والفلفل ثم توضع الكبدة والبهارات وملح والخل والليمون ويقلب لتمام النضج

في حلة اخرى نضع القليل من الزيت ونضع الثوم ويقلب ثم توضع الطماطم والصلصة وبهارات وملح ومعلقتين الخل وكوبين من الماء ويترك يغلي وبتشيله من على النار

نضع في الطاجن الكبدة ثم عليها المعكرونة ثم عليهم الصلصة ويدخل الفرن لتمام النضج ويطلع يقلب الطاجن

🍛🥘🍜🍲🍟🥣🧂🍛🥪🍳🥗🍚🍥د: 🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋

طاجن مكرونه بالموتزريلا:

المكوّنات:

0.25 مكرونه اسباجتي

نص كوب صلصه مسبكه

ربع كوب جبنه موتزريلا

زيتون حلقات

الخطوات:

بنسلق المكرونه نص سلقه ونجيب الصلصه نقلبها عليها بعد مانصفيها ونضع حبه صلصه في الطاجن وننزل بالمكرونه ونقلبها هيا والزيتون مع بعض ونرش الموتزريلا ونضعها في الفرن شوية

وبعدين تحت الشوايه دقيقه وبس
وتقدم بالف هنا وشفا عليكم

🦋🍇🦋🦋🦋🦋🦋🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹⭐⭐🌹⭐⭐⭐⭐

طاجن المعكرونه بالسجق:

طاجن المعكرونه بالسجق
طاجن المعكرونه بالسجق

المكوّنات:

1/2 كيلو معكرونه

1/2 كيلو سجق

لتر حليب

مكعبات بصلةمقطعه

مكعبات طماطم مقطعة

مكعبات فلفل مقطع

4 معالق دقيق

4 معالق زبده

معلقه جبنة كريمي

ميكس جبن للتزيين حسب الرغبة

الخطوات:

نسلق المعكرونه بماء وملح ونصفيها

البشاميل اربع ملاعق زبده عليهم اربع دقيق ونضيف الحليب اول ما يغلي نضيف ملعقة جبنة كريمي

السجق مقطع قطع كبيره وعلى طاسه ساخنه فيها ملعقة زيت ويغير اونه ننزل بالطماطم والبصل والفلفل ونسيهم يستوي كويس

كوبين بشاميل على المعكرونه على السجق وبعدين نضعهم في طواجن ونضع طبقه بشاميل واخر طبقه نضع ميكس جبن

♥️🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹 🍗🍗🍗🍗🍗🍗🍗🍗🍗🍗🍗🍗🍗🍗🍗🍗🍗🍗🍗

طاجن مكرونة بالشاورما:

المكونات:

نص كيلو مكرونة مسلوقة اى نوع
نص كيلو فراخ بانيه مقطع مكعبات
٢ فلفل اخضر
للبشامل:
ملعقة زبده
كوب دقيق
لبن حسب الرغبه
لخلطة الشاورما:
ملعقتين لبن
رشة ملح
رشة فلفل
رشة كمون
رشة بسيطة قرفة
١ بصل
ملعقة صغيرة توم بودرة
رشة خل
جبنة موتزاريلا


الخطوات:

نتبل الفراخ بخلطة الشاورما التي نصنعها في البيت ثم نسلق المكرونة
نرش زيت في طاسة ولما تسخن نضع الفراخ والبصل والفلفل تتشوح وتستوى ونطفى

لعمل البشاميل نضع زبده في حلة على النار حتى تسيح ثم نضع عليها الدقيق ونقلب لحد ما الدقيق يحمر من جوانب الحلة ونحط عليه لبن (لو عاوزاه خفيف زودي اللبن وتقيل تقللي اللبن)
بعدها نحط كل المكونات على بعض ونقلب في طاجن وبعدين نرش جبنة الموتزاريلا وندخلها الفرن حتى تسيح الجبنه ونخرجها وبألف هنا

🍗🍗🍗🍗🍗🍗🍗🍗🍗🍗🍗🍗🍗🍗

طاجن مكرونة باللحمة المفرومة:

طاجن مكرونة باللحمة المفرومة:
طاجن مكرونة باللحمة المفرومة:

مقادير:

مكرونه 

لحمة مفرومة 

بصل مفروم 

قرفة ناعمة 

زنجبيل بودرة 

ثوم 

عصير طماطم 

صلصة طماطم 

ماء 

بهارات 

ملح 

فلفل أسود 

طريقة تحضير طاجن مكرونة باللحمة المفرومة:

  • شوحى البصل المفروم فى الزيت على النار 
  • أضيفى اللحمة المفرومة والملح والفلفل الأسود والقرفة الناعمة والزنجبيل البودرة وقلبى
  • أضيفى الماء وصلصة طماطم لعصير الطماطم والبهارات
  • ضعى المكرونة فى الطاجن مع اللحمة المعصجة وخليط الطماطم وقلبى وضعى الطاجن فى الفرن حتى تمام النضج ثم قدميه وبالف هنا
إشترك في نشرتنا الإخبارية
اشترك معنا للتوصل بآخر الأخبار، المقالات والتحديثات، ترسل مباشرة لبريدك الإلكتروني
يمكنك سحب اشتراكك متى شئت

اترك رد

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.