The Buzz Magazine
The Buzz Magazine

مندي الدجاج.. الخطير

الشاف سالي هاني

مندي الدجاج.. الخطير
مندي الدجاج.. الخطير

المكونات؛

دجاج مقطع
رز بسمتي
بهارات مندي
بصله صغيرة.. ومعلقتين زيت
بهارات صحيحة.. مش مطحونة ورقة لوري.. فص حبهان. واحدة لومي.. 2قرنفل..قطعة قرفه خشب

الطريقة؛

اول حاجة نغسل الفراخ كويس.. الدجاج.. بعدين اتبله بملح وبهارات المندي
ف حلة مناسبه اشوح البصلة ف زيت واحط البهارات الصحيحة.. عشان تطلع ريحتها وتشمي احلي ريحة ف الرز.. انا حطيت كمان معلقة ك زبيب وجزراية ص مقطعه شرايح
وانزل بالرز واحط مية حسب مقدار الرز وطبعا احط الملح
تغطي الحلة بورق فويل\قصدير وتعملي اخرام فيها بالشوكة او بكذلك صغير وتحطي الفراخ فوقها وتغطي بورقة فويل تاني وتحطيها ع النار حوالي 10 د
بعدين تنزليها الفرن واما تحسي انها استوت.. شيلي ورقة الفويل ال فوق وخليها تتحمر من الشوايه..
لو شيلتي الفويل ولقيتي فيه زيت حوالي الفراخ.. اعملي خرم واسع ش عشان ينزل ع الرز.وتكوني مولعه قطعة فحم وتحطيها ع ورقة فويل صغييره وسط الفراخ وتنزلي عليها معلقة زيت وتغطي بسررعه
بألف هنا احلي مندي.. طعم هتحلمي بيييه🐔 🥣🥣

إشترك في نشرتنا الإخبارية
اشترك معنا للتوصل بآخر الأخبار، المقالات والتحديثات، ترسل مباشرة لبريدك الإلكتروني
يمكنك سحب اشتراكك متى شئت

اترك رد

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.