الارز البسمتي بالكاري
الشاف سالي هاني
المقادير :
ارز بسمتي- بصلة صغيرة مفرومة او مقطعة صغير جدا
نصف ملعقة كاري ونصف ملعقة كركم وفلفل اسود وملح
الطريقة :
يغسل الارز البسمتي فقط ولكل كوبين ارز بسمتي بنضع 3 اكواب ماء
لان بيحتاج ماء اكتر من الارز المصري
يتم تشويح البصلة المفرومة حتي تبدا في الصفار ونضع الارز مع التشويح الجيد عشان يبقي مفلفل وبعد كده يتم اضافه الكاري والكركم والفلفل الا سود والملح ويتشوح الارز كويس ثم اضافه الماء حسب عدد اكواب الارز وعند الغليان يتم التهدئة النار عليه حتي يتشرب تماما من الماء وبالهنا والشفا