The Buzz Magazine
The Buzz Magazine

الارز البسمتي بالكاري

الشاف سالي هاني

الارز البسمتي بالكاري
الارز البسمتي بالكاري

المقادير :

ارز بسمتي- بصلة صغيرة مفرومة او مقطعة صغير جدا
نصف ملعقة كاري ونصف ملعقة كركم وفلفل اسود وملح
الطريقة :


يغسل الارز البسمتي فقط ولكل كوبين ارز بسمتي بنضع 3 اكواب ماء
لان بيحتاج ماء اكتر من الارز المصري
يتم تشويح البصلة المفرومة حتي تبدا في الصفار ونضع الارز مع التشويح الجيد عشان يبقي مفلفل وبعد كده يتم اضافه الكاري والكركم والفلفل الا سود والملح ويتشوح الارز كويس ثم اضافه الماء حسب عدد اكواب الارز وعند الغليان يتم التهدئة النار عليه حتي يتشرب تماما من الماء وبالهنا والشفا

إشترك في نشرتنا الإخبارية
اشترك معنا للتوصل بآخر الأخبار، المقالات والتحديثات، ترسل مباشرة لبريدك الإلكتروني
يمكنك سحب اشتراكك متى شئت

اترك رد

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.