الانجلش كيك او كيك الزبده
كتبت/الشاف سالي هاني
المقادير:
٢٠٠ جرام دقيق او كوب و تلت
٢٠٠ جرام سكر او كوب و تلت
٢٠٠ جرام زبده او كوب كوب و ربع بحراره المطبخ
معلقه صغيره بيكنج بودر أو ٦ جرام
فانيليا نصف معلقه صغيره
٤ بيضات
٥٠ مللي لبن حليب أو ربع كوب
رشه ملح
٢ معلقه كاكاو خام
الطريقه:
قبل ما نشتغل في أي حاجه هنسخن الفرن علي ١٨٠
و هنجيب بوله نحط البيض مع اللبن و الفانيليا و نقلبهم مع بعض
هنحضر بوله تانيه و هنشتغل بقي بمضرب البيض
هنحط الزبده و السكر و الدقيق و البينكنج بودر و الملح و نص خليط اللبن مع البيض و نضرب لمده دقيقه و بعد كده نحط باقي خليط اللبن علي البيض علي مرحلتين كل مره نحطها نضرب بعدها ٣٠ ثانيه و هنلاقي القوام بقي كريمي و تقيل.
هنحط ٣ ارباع كميه الخليط في القالب و الباقي هنضيفلع الكاكاو وهمحطها في قالب كيك مدهونه و متبطنه بدقيق لمده ٤٠ دقيقه لو لتمام السوا
بس ملحوظه مهمه👇
قطعوها لما تبرد خالص علشان الزبده تكون مسكت و تتقطع معاكوا بالشكل ده بلاش تاكلوه سخنه