The Buzz Magazine
The Buzz Magazine

الانجلش كيك او كيك الزبده

كتبت/الشاف سالي هاني

الانجلش كيك او كيك الزبده
الانجلش كيك او كيك الزبده

المقادير:
٢٠٠ جرام دقيق او كوب و تلت
٢٠٠ جرام سكر او كوب و تلت
٢٠٠ جرام زبده او كوب كوب و ربع بحراره المطبخ
معلقه صغيره بيكنج بودر أو ٦ جرام
فانيليا نصف معلقه صغيره
٤ بيضات
٥٠ مللي لبن حليب أو ربع كوب
رشه ملح
٢ معلقه كاكاو خام

الطريقه:
قبل ما نشتغل في أي حاجه هنسخن الفرن علي ١٨٠
و هنجيب بوله نحط البيض مع اللبن و الفانيليا و نقلبهم مع بعض

هنحضر بوله تانيه و هنشتغل بقي بمضرب البيض
هنحط الزبده و السكر و الدقيق و البينكنج بودر و الملح و نص خليط اللبن مع البيض و نضرب لمده دقيقه و بعد كده نحط باقي خليط اللبن علي البيض علي مرحلتين كل مره نحطها نضرب بعدها ٣٠ ثانيه و هنلاقي القوام بقي كريمي و تقيل.
هنحط ٣ ارباع كميه الخليط في القالب و الباقي هنضيفلع الكاكاو وهمحطها في قالب كيك مدهونه و متبطنه بدقيق لمده ٤٠ دقيقه لو لتمام السوا

بس ملحوظه مهمه👇
قطعوها لما تبرد خالص علشان الزبده تكون مسكت و تتقطع معاكوا بالشكل ده بلاش تاكلوه سخنه

إشترك في نشرتنا الإخبارية
اشترك معنا للتوصل بآخر الأخبار، المقالات والتحديثات، ترسل مباشرة لبريدك الإلكتروني
يمكنك سحب اشتراكك متى شئت

اترك رد

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.