طريقه عمل استيك اللحمه
كتبت/الشاف سالي هاني
المقادير:
1/2 كيلو بفتيك لحمه
2 بصله مفرومه
3 معالق خل
2 ليمون
2 معلقه زيت
ملخ وفلفل
صوص لحمه(توابل اللحمه مع 2 كوب ماء)
الطريقه:
غسل البفتيك جيدا ووضع عليه الخل والليمون ويبيت في التلاجه (الخل بيهري اللحمه ويخاليه يستوي بسرعه)
يغسل جيدا بعد طلوعه من التلاجه ويتبل بالملح والفلفل ويشوي علي النار في الطاسه مع وضع معلقتين زيت
يتم تشويحه من الجهتين ثم يوضع عليه صوص اللحمه ويترك علي النار حتي يستوي
ثم يوضع في اطباق التقديم ويوضع عليه الصوص الباقي
وبالهنا والشفاء