كروسون سريع
كتب/الشاف سالي هاني
المقادير:
٣.٥كوب دقيق
معلقة كبيره خميره
معلقه صغيره بيكنج بودر
٢معلقة كبيره سكر
٢معلقة زبده/
٢معلقة زيت دره
معلقة خل/
رشة ملح
بيضه/فانيليا
٣/٤كوب لبن دافي/
١/٢ كوب ماء دافي
الطريقه:
توضع الخميره مع السكر مع نص كوب الماء الدافي ومعلقة من الدقيق وتترك عشر دقائق حتي يتضاعف حجمها
توضع المقادير الجافه في العجان وتخلط ثم تضاف الخميره بعد تضاعف حجمها ثم ننزل بالزبده والزيت ثم البيضه والفانيليا ….نمزج الخليط
ثم نضيف اللبن بالتدريج حتي تكوين عجينه طريه يسهل تشكيلها
نستمر في العجن ربع ساعه اخري ثم توضع العجينه في بوله في مكان دافي تلت ساعه حتي يتضاعف حجمها
..نفرد العجين ونقسمها الي١٦ قطعه(علي شكل مثلث) كما هو موضح بالصور وتلف من بره لجوه وممكن نحشي بالشيكولا او الجبن
نضعه في صنيه موضوع بها ورقة زبده…..
ويترك ليخمر مره اخري لمدة ربع ساعه(خطوه مهمه جداً)…..
ثم يدهن الوجه بصفار بيضه ومعلقتين لبن ويخبز في درجة حراره٢٠٠ لمدة تلت ساعه حتي يأخذ اللون الدهبي .. وبالهنااا