الارز البسمتى والكفتة
كتبت/الشاف سال هاني

الطريقة:
للاارز بسمتى المكرمل
هاننقع الرز لمدة نصف ساعة فى مياة ساخنة
هانكرمل معلقتين سكر فى حلة لغاية ميبقى لونها دهبى و نضيف عليهم معلقتين ذبدة صفرة وننزل بالمياة فيها معلقة كبيرة قرفة وكركم وقرنفل وحبهان مطحون وملح المياة تغلى ننزل بالارز تغلى الماية نوطى النار نسيبة يتشرب مايتة
طريقة الكفتة :
هانبشر بصلة ونصفى مايتها نعصرها وفلفل اسود وبهارات مشكلة وملح ونقلبهم كويس على اللحمة ونصبعها تشوى فى جريل أو تترص فى صنية ونشوى تحت شواية البوتجاز 🌹🥰
تسخن قطعة فحم ونضعها فى ورق الومنيوم ونضع عليها معلقة سمتة ونبخر الارز والكفته لمدة ربع ياعة ويقدم