The Buzz Magazine
The Buzz Magazine

البطاطس المحشية … باللحمه المفرومه مع الرز البسمتى

كتبت/الشاف سالي هاني

البطاطس المحشية ... باللحمه المفرومه مع الرز البسمتى
البطاطس المحشية … باللحمه المفرومه مع الرز البسمتى

الطريقه:


نقشر البطاطس و طبعا كمية البطاطس على حسب الحشو اللى عندى و بعدين نقورها و نعملها قعدة علشان تعرفى تحطيها فى الحله واللى هيطلع من التقوير من البطاطس مش نرميه علشان هنحتاجه هقلكوا فى ايه و بعد كدة نحمرها فى الزيت لحد ما تصفر و نطلعها على ورق مطبخ علشان يشرب كل الزيت اللى فى البطاطس و بعد كدة اعصج اللحمه نجيب الطاسه و نحط معلقتين زيت و معلقة زبدة و نحمر البصل المقطع مكعبات و ننزل بالفلفل الاخضر و الملح و الفلفل و رشة زنجبيل و كمون و بعدين اللحمه المفرومه وننزل بعصير طماطم و نتركها تستوى شويه و بعدين نحشى بيها البطاطس اللى انا حمرتها و نجيب الباقى من تقوير البطاطس فى قاع الحله و نرص عليه البطاطس و ننزل عليهم بالشوربة المغليه يدوب لحد نص الحله صدقونى بعد السوا الريحه و الطعم روعة.**
الرز البسمتى


بنزل فى الحله معلقتين زيت مع معلقة زبدة و ننزل باللحم المفروم و اشوحه شويه و انزل برشة ملح و فلفل و زنجبيل و قرفه و انزل بجزر مبشور و قلب شويه و بعدين انزل بالرز المنقوع و المصفى لمدة نص ساعه و ننزل عليهم بمعلقة كركم علشان ياخد اللون الاصفر ده و ننزل بكمية شوربه ضعف كمية الرز يعنى لو كوب رز يبقى عليه 2كوب شوربة و نسيبه يفور و بعدين نهدى النار خالص لحد تمام النضج و نقدمه مع البطاطس و بالهنا و الشفا.

إشترك في نشرتنا الإخبارية
اشترك معنا للتوصل بآخر الأخبار، المقالات والتحديثات، ترسل مباشرة لبريدك الإلكتروني
يمكنك سحب اشتراكك متى شئت

اترك رد

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.