التارت المالح
كتبت/الشاف سالي هاني

المقادير:
٢ كوب دقيق ،
نص كوب زبدة
نص ملعقة صغيرة ملح
بيضة
ملعقتين جبنة مبشورة بالرغبة ، نصف كوب لبن
الطريقه:
. اولا تحطى الزبدة والدقيق والملح ادخليهم فى بعض وبعدين اضيفى البيضة وبعدها الحليب وتلم العجينة بدون مانعجن العجينة مش رطبة بتكون شاده روحها وتخليها تريح نص ساعة وبعدين شكليها فى قوالب التارت وثقبيها بالشوكة وحطيه فى الفرن
. لو الحشوه مطهوة نطهي التارت بعدين حطى الحشوه لو الحشوة نيه حطيها مع التارت من البداية عادى
. للحشوه : كريات لحم مفروم مقلية،ولما نطهي التارت حطيت شوى صلصة حارة وجبن مثلثات وحطيت كفتة وبادنجان مشوى وغطيتها بالجبنة ودخليه فى الفرن