الكفتة على الفحم
الشاف سالي هاني

مقادير الكفتة:
كيلو لحمة ملبس يفضل انه يكون فيه نسبة من الدهن20%
2 بصلة متوسطة الحجم
2فص توم
ربع حزمة بقدونس خضره
ربع كزبرة خضرة
ملعقة كبيرة بيكنج بودر لتطرية اللحم
فلفل أخضر
م ك ملح
م ك فلفل اسود
م ك بهارات عبارة عن
جوزة الطيب زعتر زنجبيل + + ورق لورا + قرفة)
الطريقة:
تفرم اللحمة
وبفرم البصل ناعم مع التوابل والملح وباقى المكونات ويخلط باللحمه ونضربوا سوا تانى بالكبه ثم بصباعها على الاسياخ
عشان الكفته مش تفك مننا واحنا بنشويها
لازم الكفته نطلعها من الثلاجة قبلها بوقت وما تكنش ساقعة
تانى حاجة الاسياخ تحطها على جنب الفحم وهو والع
تكون الاسياخ سخنه نوعا ما بس مش سخنه نار الفحم ولعته قبلها بربع ساعة وبقى جاهزورصيت عليها اسياخ الكفته يدوب كل جهه بتاخد 5دقايق وتتشوى ونطلع الكفته فى طبق تقديم مزين ببقدونس وكسبرة