الكيكة الرخامية
كتبت / الشاف سالي هاني

المكوّنات:
2 ونص كوب دقيق عليه رشة بيكربونات
1 كوب زبدة
1 كوب لبن
5 بيض
1 ونص كوب سكر
2 ملعقة كاكاو خام
فانيليا
ظرف بيكنج بودر
معلقة خل
الخطوات:
نخفق الزبدة مع السكر جيداً حتى يصبح كريمى
نضيف عليه البيض والفانيليا والخل ونضربه لمدة خمس دقايق
نضيف ظرف البيكنج بودر الى الدقيق ورشة البيكربونات ثم نضيف عليه خليط البيض مع الخلط جيداً والتقليب فاتجاة واحد
نقسم الخليط قسمين ونضيف الكاكاو لاحدهم ونقلب جيداً
ندهن الصينية زبدهونرش رشة دقيق ثم نصب ملعقة كبيرة الخليط الابيض اولا في منتصف الصينية ثم نضيف عليها بملعقة كبيره الخليط الكاكاو في منتصف خليط الابيض ونستمر كدا لحد ما تأخذ الشكل الرخامي
او دوايىر ابيض ودواير سوداء
نضع الصينية في فرن مسخن مسبقا على درجة حراره ١٨٠ لمده من ٤٠ ل ٤٥ دقيقة حتى يحمر الوجةونسيبها تبرد وتقدم وبالهنا والشفا