بسكويت الزبده الفاخر
كتب/الشاف سالي هاني

هش جدااااا ومقرمش جداااا
وطعمه حكاااااايه
المقادير
كوبيتين الا ربع دقيق
١/٢كوب نشا
معلقة كبيره لبن بودر
٢٠٠جرام زبده(كوب) بدرجة حرارة المطبخ
٣/٤ كوب سكر بودر
بيضه بدرجة حرارة المطبخ
فانيليا
رشة ملح
١/٢معلقة صغيره بيكنج بودر
الطريقة
في بولةيتم ضرب الزبده مع السكر البودر بالمضرب الكهربائي حتي يتكون خليط كريمي هش
يتم اضافة البيضه والفانيليا واستمرار الضرب حتي امتزاج البيضة تماما
في بوله اخري يتم اضافة النشا والبيكنج بودر واللبن البودر ورشة الملح الي الدقيق ونخلهم ثم إضافتهم للخليط الكريمي بالتدريج وخلطهم (دون عجن)
((محتاجه عجينه لينه تشكل بكيس الحلواني))
يتم تجهيز صواني موضوع فيها ورق زبده بعد دهن الصواني بالزيت (لتثبيت ورق الزبده)
يشكل العجين وردات بكيس الحلواني (ممكن عمل فتحه في البسكوته نضع فيها مربه لو تحبي )
ويوضع في فرن علي درجة حراره ١٨٠ لمدة ربع ساعه …
بالهناااا