The Buzz Magazine
The Buzz Magazine

تشيز كيك الفراوله

الشاف سالي هاني

تشيز كيك الفراوله
تشيز كيك الفراوله

المقادير:


7باكو بسكوت
نص كوب زبده سائحه
ربع كيلو كريم شانتيه بودره
كوب ماء مثلج
علبه جبنه كريمي
كوب سكر بودره
باكو جيلي فراولة


الطريقة:


اطحن البسكويت واضيف ليه الزبده السايحه واقلبه وبعدين افرده في صنيه عاديه مبطناها بكيس الشوي الكبير او صنيه التشيز كيك واتركها بالتلاجه واحضر طبقه ال cream cheese وهي عبارة عن كريم شانتيه بودره واضيف عليهم كوب ماء مثلج ومعلقتين سكر بودره واضربهم لحد ما القوام يتقل في بوله تانيه أجيب الجبنه الكريمي وباقي السكر واضربهم مع بعض واضيف ليهم الكريم شانتيه واضربهم تاني واضيف ليهم الجيلي المذوب في نص كوب ماء مغلي ولما يدوب أكمل الكوبايه بميه عاديه واضيفه على الخليط واضربهم كلهم اجيب الصنيه واضيف الخليط فوق طبقة البسكويت واحط الخليط في التلاجه لتاني يوم ولما اطلعه ازينه بمروار الفراوله


طريقة عمل صوص المروار
:

مقادير:


20 جرام جيلاتين بودرة
100 ملل ماء
300 جرام جلوكوز 300 جرام سكر 150 ملل ماء
لون أبيض بودرة
300 جرام شوكولاتة بيضاء مذابة على حمام مائي
200 جرام حليب مكثف محلى
ألوان جل أحمر

طريقة تحضير صوص المروار:

  • يذاب الجيلاتين في 100 ملل ماء ساخن قليلاً
  • يرفع الجلوكوز والسكر و150 ملل ماء على النار حتى الغليان ثم ترفع ويضاف اللون الأبيض
  • يضاف اللبن المكثف المحلى ثم الشوكولاتة البيضاء
  • يضرب الصوص في محضرة الطعام حتى يصبح ناعم جداً ثم يصفى
  • يقسم الصوص في بولات ويضاف لكل بولة لون من الألوان الجل حسب الرغبة للحصول على ألوان من صوص المروار
إشترك في نشرتنا الإخبارية
اشترك معنا للتوصل بآخر الأخبار، المقالات والتحديثات، ترسل مباشرة لبريدك الإلكتروني
يمكنك سحب اشتراكك متى شئت

اترك رد

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.