رز معمر وبطاطس
الشاف سالي هاني

الطريقه:
الرز معمر خمس كوبايات نقعتهم ف مايه ربع ساعة
وجبت برام صفيت الرز من المايه و٦كوبايات لبن ومعلقه كبيره ملح واقلب لأن الملح بيرقد تحت وتلاقي الرز امايستوى من تحت مالح شويه نقلب وبعدين نحط علي الوش قشطه ومعلقتين سمن او زبده وندخله الفرن على نار عالية ونشغل الشوايه كمان الوش يحمر نطفي الشوايه ونسيب الفرن والع من تحت عشان الرز يتشرب تعرفي ازاي أنه استوى بتجيبي معلقه أو خله سنان وادخلها وسط الرز ولو طلعت فيها سائل او لبن يبقي استني لو مطلعش حاجه يبقي استوى
بس كدا
البطاطس والفراخ:
جبت فرخه قطعتها اربع قطع وبصلتين قطعتهم دواير وحطيتهم ف صنيه وحطيت ع البصل ملح وفلفل اسود وبهارات واقلب بتعمل ريحه حلوة اووى واجيب الفراخ احطها وأحط البصل واحطه تحت جلد الفراخ بيدى طعم حلو اوي وممكن متعمليش كدا براحتك وبعدين عليهم بطاطس متقطعه دواير طخينه عشان تاخد وقتها مع الفراخ
واضرب ف الخلاط ٥طماطم واحطهم علي الفراخ وعلي النار لحد ماتستوى وبعدين ادخلها تحت الشواية تاخد لون واطلعها عند بقي فحم هاتي واحدة وسخنيهاوحطيها ف وسط الصنيه ونزلي