The Buzz Magazine
The Buzz Magazine

زنجر الفراخ

كتبت/الشاف سالي هاني

زنجر الفراخ
زنجر الفراخ

المكونات :
نص كيلو صدور فراخ
-كوب دقيق -٢معلقه كبيره نشا
٣معلقه كبيره زبادي -نص كوب لبن
كوب مياه
-بيضه
معلقه كبيرة بهارات مشكلة
-فلفل اسود
ملح
معلقة بيكنج بودر

التغطيه او الطبقه الخارجية
كوب دقيق
-معلقه كبيره نشا -فلفل اسود
-ملح

الطريقه:

هانقطع الفراخ شرائح عريضه شويه ونرش عليها شويه بهارات وبعد كده نحطها في العجينه بتاعتنا ونسبها ساعتين علي الاقل


العجينه:
هانحط النشا علي المياه ونقلبها كويس عشان ما يكنش فيها كور صغيره وبعد كده هانحط البيضه والزبادي ونقلب كويس واللبن بعد كده هانحط التوابل كلها علي بعض وناخد منها معلقه نحطها علي الطبقه الخارجية ونضيف الدقيق تدريجيا ونقلب وكده عملنا العجينه بعد ما نطلع من العجينه هانحطهم في الطبقه الخارجية اللي هي عباره عن الدقيق علي النشا علي البيكينج بودر وعليهم شويه بهارات مع الملح والفلفل ولو عايزيين تقرمش اكتر نزود النشا وبعد كده نحطها في زيت سخن وونقلبها بعد شويه ونعمل جمبها رز بسمتي أو سندوتشات ونضيف معها مايونيز وطماطم

إشترك في نشرتنا الإخبارية
اشترك معنا للتوصل بآخر الأخبار، المقالات والتحديثات، ترسل مباشرة لبريدك الإلكتروني
يمكنك سحب اشتراكك متى شئت

اترك رد

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.