The Buzz Magazine
The Buzz Magazine

شاورما بعيش الصاج…شاورما سوري بأيد مصريه

الشاف سالي هاني

الشورما:المقادير


نص كيلو لحم مقطع شرائح رفيعه
كوب زبادي اولبن رايب
ربع كوب خل تفاح/معلقتين عصير ليمون/ثوم مفروم
بهارات لحمه/كزبره ناشفه/كمون/ملح/فلفل/زعتر
معلقتين زيت زيتون اودره
خضار مشكل مقطع


الطريقه:
يتم وضع كل مكونات التتبيل في بوله(الزبادي/التوابل/الخل/الليمون /الزيت/الثوم) وتنقع اللحمه فيها لمده لا تقل عن٤ساعات
ثم نسخن طاسه واسعه ونضع قليل من الزيت وننزل باللحم ونتركه بدون تقليب حتي يشرب مايته ونقلب ونضيف الخضار المقطع ونص كوب ماء ونترك الخليط بعد تغتيطه علي نار هاديه حتي السوي
العيش:
المقادير:

٣كوب دقيق/رشة ملح/رشة سكر/٣معالق زيت/من كوب لكوب ونص ماء ساخن والأفضل مغلي
يتم عجن المكونات جيداً مده لا تقل عن ربع ساعه(خدي بالك عند اضافة الماء الساخن قلبي بمعلقه حتي برودة العحين وبعدين اعجني بأيدك او في العجان
يقطع العجين لكور بحجم الرغيف وتترك نص ساعه تريح وبعدين نفردها جيداً بسمك رفيع جداً ونسويها في طاسه سخنه تيفال علي درجة حراره متوسطه دقيقه علي كل وش
الخطوه المهمه بعد تسوية الأرغف توضع علي طبق فوق بعض وتغطي بفوطه مبلوله….حتي يحتفظ العيش بالطراوه……
نضع كميه من الشورما علي كل رغيف ونلفه رووول.. وبالهنا

إشترك في نشرتنا الإخبارية
اشترك معنا للتوصل بآخر الأخبار، المقالات والتحديثات، ترسل مباشرة لبريدك الإلكتروني
يمكنك سحب اشتراكك متى شئت

اترك رد

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.