صدورالدجاج المحشوة بالأرزالأحمر
كتبت/الشاف سالي هاني

المقادير:
٤ صدور دجاج بالجلد مخليه من العظم
١/٤ ك لحمه مفروم عصاج
ارز أحمر جاهز
٢ حبة بصل أحمر مفروم
٢ فص ثثوم مفروم
ملح وفلفل مسحون حسب الرغبة
١ ملعقة ص كسبره مسحونة
١ ملعقة ص قرفه مسحونة
٢ كوب بسله خضراء مسلوقه (اختيارى)
٢ فلفل ألوان مقطع صغير
١ حبة جزر مسلوق مقطع صغير
١ م ص مسطرده
١ م ك خل
♋️الطريقه
– تغسل الصدور جيدا بالماء والخل وتصفى جيدا وتتبل فى ماء البصل والمسطرده والملح والفلفل والكسبره وقليل من الزيت وتترك ساعه وتحشى الخلطه وتلف جيدا وترص فى صينية مدهونه وتدخل الفرن وتحمر جيدا وتخرج من الفرن ترتاح قليلا وتقطع حلقات وتقدم
لعمل الخلطه:
- طوة بها زبدة وزيت وبصل وثوم يشوحوا جيدا ونضيف الكسبره الجافه ويقلب وننزل باللحمه وتقلب مع الملح والفلفل حتى التسويه
- نضيف البسله والقرفه والارز ويقلب جيدا ويترك جانبا لوقت الاستعمال