طريقة عمل الزلابيا
كتبت الشاف سالي هاني

المقادير:
كوب ونصف ماء دافئ
٣معالق سكر
كيس خميره
٢كوب دقيق
معلقه ونصف نشا
نصف معلقه بيكنج بودر
فانليا
الطريقه:
هنحط نصف كميه الماء علي الخميره والسكر ونقلبهم ونسبهم ٥دقائق يتفاعلو 💨وبعدين هتضيفي عليهم كوبيتين الدقيق والنشا والبكنج بودر ونقلبهم ونضيف باقي الماء والفانليا واهم خطوه مهم جداً طريقه العجن هتفضلي تعجني كويس جدا هيا هتبقا عجينه لينا ليها عرق تفضلي تدخلي فيها الهوا وقلبيها بئيدك من فوق لتحت زي متكوني بتلتي العجين وبعدين تسبيها تختمر هتعله معاكي خالص بعدين هتحطيها في كيس القمع أو كيس بلاستيك من بتاع اللبن ويكون الزيت كتير وسخن وتفضلي تقطعي الزلابيه بالمقص وبعد ما تطلع روشي عليها سكر او شكلاته او عسل وبالهنا والشفا