طريقه عمل القرنبيط باللحمه المفرومه
كتبت/الشاف سالي هاني

المقادير:
قرنبيطه
ك طماطم مفرومه ومصفيه من التفل
بصله كبيره مفرومه ناعم
حزمه خضره واحده مشكله بقدونس وشبت وكزبره
مفرومه ناعم
كوب دقيق مضاف عليه معلقه صغيره بيكنج بودر
٤ بيضات
توابل ملعقه صغيره ملح و فلفل و كمون
ملعقه سمنه
زيت للقلي
الطريقه:
اولا نعمل العصاج بالصلصه
نضع طاسه غويطه علي النار ثم نضع فيها السمنه و البصل ونقلبها حتي يصفر لونه ثم نضع فيها اللحمه ونقلبها حتي تنضج و تظهر الماده الدهنيه ثم نضع عليه عصير الطماطم ونقلبها ثم نضع عليه الملح والفلفل الاسود الكمون ونقلبها ثم نتركه حتي تنضج و تتسبك ثم نضع عليه كوب ماء و نقلبها ثم نتركه حتي تغلي و نرفعها من علي النار
ثانيا
نسلق القرنبيط
نضع حله فيها ماء علي النار ثم نضع فيها ملعقه صغيره ملح و كمون ونتركه حتي تغلي ثم نضع فيها القرنبيط مقطع زهرات متوسطه ونتركه حتي تنضج لمده عشر دقائق و نرفعها من الماء
ثالثا نعمل عجينه القرنبيط
نضع البيض في بوله ونضع عليه رشه ملح و رشه فلفل ونقلبها ثم نضع عليه الدقيق و نقلبها بمضرب سلك نضع عليه كوب ماء ونقلبها حتي يكون القوام متوسط ونضع عليه الخضره المفرومه ونقلبها ثم نضع الزيت علي النار حتي يسخن ثم نضع القرنبيط في العجينه و نخرجه ونضعه في الزيت السخن ونقلبها من كل الجهات حتي يصفر لونه ونكرر العمليه حتي تخلص كميه القرنبيط ونحضر صنيه لازم تتذوقي الصلصه قبل ما تتضعبها علي القرنبيط وتظبطي الملح بتعها وممكن تضعي نصف ملعقه صغيره شطه حسب الرغبه و نضع ربع الصلصه باللحمه المفرومه في الصنيه ونرص القرنبيط في الصنيه ونضع عليه ياقي الصلصه عليه وندخلها في فرن ساخن حتي تنضج لمده نصف ساعه علشان تتشبع من الصوص ويكون لونه محمر الوجه