طريقه عمل خليه النحل
الشاف سالي هاني

المقادير :يا ست الكل ويا سيد الناس 😊
٤ كوب دقيق
١ونصف كوب ماء دافيء
نصف كوب زبادي
٣ معالق كبيره سكر
١ معلقه صغيره بيكنج بودر
١ معلقه صغيره ڤانيليا
١/٤ كوب زيت
١ معلقه كبيره خميره فوريه
١/٢معلقه صغيره ملح
الطريقه:
يوضع الماء +الزبادي+السكر+البيكنج بودر+الڤانيليا+الزيت +الخميره +
٣ معالق دقيق من ٤ كوبايات الدقيق كله مع بعضه يعجن جيداً
ويترك خمس دقايق
وبعد ذلك يوضع باقي الدقيق مع الملح ويعجن جيداً ويترك ١٥ دقيقه
وبعد ذلك تكور كوره واحده تقسم الى ٤وتقسم كل كوره الى اربعه كمان يبقوا ٨ كور
و٨ تقسم الى ٤ كمان يبقوا ١٦ تكور كمان وتقسم تبقى ٣٢.
وبعدين نمسك واحده واحده ونحشيها جبنه كاري بتكون خطيره .
المكعبة الواحده تقسميها اربعه كل كوره عجينه مكعبه.
وتدهن وجه العجينه بصفار بيضه و٣ معالق لبن
وتدخل الفرن على ١٨٠ لفرن مصر
والفرن الامريكي٣٨٠ لمده ١٥ دقيقه بعد تسخين الفرن .
بعد ما تطلع من الفرن نكون مجهزين عسل بارد بتاع الحلويات ١ كوب سكر على نصف كوب ماء ومعلقه صغيره عسل نحل 🐝 عشان ميسكرش او نصف لمونه صغيره وبالف
ملحوظه :
بنسقى خليه النحل بالعسل من ٣ الى ٤ معالق كبار فقط وبالهنا وشفا