فراخ مشوية فى البيت
كتبت/الشاف سالي هاني

المقادير :
دجاجة صحيحة و نقطعها من الظهر لفردها بسهولة/ التوابل: ملح ، فلفل أسود ، كزبرة ناشفة ، بهارات مشكلة ، بصل بودر ، ثوم بودر ، بابريكا ، السبع بهارات ، كركم ، قرفة ، نص كوب ماء بصل ، ٢ معلقة خل كبيرة ، ٢ فص ثوم مفروم ، معلقة صلصلة كبيرة ، ربع كوب عصير ليمون ، ربع كوب زيت ، علبة زبادى ، قطعة فحم ، بقدونس للتزيين
تغسلى الفرخة وتصفيها كويس وتدعكيها بالتتبيلةكويس من برة وجوة وتحت الجلد وتدخليها الثلاجة ليلة وطلعيها حطى عالوش التتبيلة تانى ودخليها الفرن تستوى وتتحمر وشها وتطلعيها تجيبى فحمة متولعة وحطيها فورق الومنيوم وعليها معلقة سمنة وحطيها فصينية الفراخ وغطيها شوية وتقدم مع البقدونس