فطائر للانش بوكس
كتب/الشاف سالي هاني

المقادير:
٣كوب دقيق
٢معلقة لبن بودر
٢معلقة سكر
معلقة كبيره خميره
معلقه صغيره بيكنج بودر
معلقة زبده
معلقتين زيت
بيضه
رشة ملح
من كوب الا ربع الي كوب ماء دافئ
الطريقة:
**زي ماتعودنا بنعمل تخمير اولي(بنحط الخميره مع معلقة سكر ومعلقتين دقيق وربع كوب ماء دافئ)نخلطهم ونتركهم في مكان دافئ حتي تتضاعف حجمها
** المكونات الجافه في العجان نخلطها
**نضيف الزبده والزيت والبيضه ونخلط
*^نضيف الخميره بعد التخمير الاولي
**نضيف ماء لغاية ماالعجبنه تلم
**نعجن عشر دقايق
**نضع العجينه في بوله مدهونه زيت ونغطيها ونتركها في مكان دافئ تلت ساعه تقريبا
**بعد التخمير نقطع العجين اجزاء متساويه
**نكور كل قطعه ونتركهم ٥ دقايق
**نفرد كل كوره ونضع الحشو (الي تحبيه) ونلفها رول طويل(ممكن بدون حشو)
**ناخد كل اتنين ونعملهم ضفيره ونعمل الضفيرة دايره
**نضعها في صنيه مدهونه زيت ونتركها تخمر للمره الثانيه(خطوه مهمه) لمدة ربع ساعه
**بعد التخمير ندهنها بصفار بيضة ومعلقة لبن ورشة قرفه
**ندخلها فرن حامي لمدة ربع ساعه تقريبا
او حتي تأخذ اللون الدهبي…بالهنااااا