كشرى الفول الاخضر(الكزبرية)
كتبت/الشاف سالي هاني

المكونات:
كيلو فول اخضر حراتى
2 كوب ارز مصرى
2كوب ماء
3كوب عصير طماطم
بصله كبيرة مبشورة +2 فص توم مهروس
حله على النار نضع فيها البصله والتوم ع النار واول ما تصفر حطي الفول الاخضر شوحيه 5 دقايق حطي ملح فلفل اسود شطه كمون وقلبي وغطي الحله وهدى النار خالص5ق ثم حطى عليه 3كوب عصير طماطم وتحطيها وتغطي الحله وعلي نار وسط 10دقايق حطى الرزثم اضافة الماء الى ان يتشرب السائل على النار
ثم نهدى على الارز بالفول. واول ما ينشف علي طول تقلبي وتوطي خالص ولما استوي اغرفي يقدم مع البيض المدحرج (المسلوق والمتحمر فالسمنة)