وصفة الوافل السريع
كتبت /الشاف سالي هاني

كوب وربع دقيق
¾ كوب حليب سائل
1 بيضة
¼ كوب زبدة او زيت لكن انا بحبه بالزبده
رشة فانيليا
نص ملعقة صغيرة بيكنج بودر
رشة ملح
الطريقه:
– في وعاء نقوم بنخل الدقيق
– نضيف الفانيليا والملح و البيكنج بودر والطحين ويخلط جيدا
– في خلاط يدوي نخفق البيض ثم نضيف الحليب والزبدة الى ان يمتزج
نضيف خليط الملح والفانيليا والبيكنج بودر الى البيض والحليب والزبدة ونستمر بالخفق الى ان تتشكل عجينة سائلة ناعمه اذا احتجتي سائل ممكن نضيف 3 ملاعق ماء
– نضع العجينة في الثلاجه لمدةنص ساعه
– ندهن قالب الوافل بقليل من الزيت وننتظر لتصبح درجة حرارته مناسبة
– في مغرفة عميقة نسكب خليط الوافل في القالب لتمتلئ ثلثيها تقريبا
– ننتظر ثواني معدودة ثم نغلق الغطاء القالب وننتظر عدة دقائق الى ان يكتسب اللون الذهبي
– اخرجي الوافل من القالب ضعي عليه صلصة الشوكولا او الكراميل او عسل
ابيض هو عموما الصوص دا حسب رغبة كل واحد ف الاكل انا بحبه بالايس كريم
وممكن ساده عادي
للعلم ي جماعه كل واحد ياكل ال بيحبه مافيش حاجه اسمها لا المفروض الصوص دا مثلا مايمشيش مع الحلا دا لا كل واحد ياكل حسب هو ظبطة موده بتحب ايه ونعمله واخيرا صحه وهنا واسفه جدا للتأخير للناس ال طلبته من فتره ع جروب الواتساب والله كنت مشغوله
نسيت اقولكم ال مش عندو قالب الوافل الكهربا ولا يهمك
وزعي مزيج الوافل في قوالب الوافل ادخليها الفرن سابق الاشتعال على حرارة 180 درجة لحوالى 10 دقائق حتى تنضج
القوالب دي بتتباع عادي زي قوالب الكب كيك🥞 😋
الف عافيه