البليله المصري
كتب/الشاف سالي هاني

المقادير:
١/٤ كيلو قمح(كوب ونص)
١/٤ كوب ارز
١/٢كيلو لبن حليب
٥٠جرام كريمه(ربع كوب)..<اضافه ممكن مانحطهاش>
٢معلقه لبن بودر
١/٢كوب سكر
مكسرات/جوز هند /اَي نوع فاكهه ويفضل الموز بيليق اوي مع البليله
الطريقة:
يتم نقع القمح ٤ساعات ثم سلقه في ضعف كميته ماء مع ربع كوب الأرز (الأرز أضافه بتدي قوام للسائل. وممكن الاستغناء عنه)..وقت السلق نص ساعه تقريباً
يتم غلي اللبن مع الكريمه والسكر وإضافته للقمح المسلوق ثم اضافة جوز الهند والمكسرات..وممكن نضيف موز او اَي نوع فاكهه بتفضلوو هيدي طعم احلي وهيرفع القيمه الغذائيه
**ممكن نخلي البليله صيامي باستبدال اللبن والكريمة بحليب جوز الهند
**ولو عايزنها دايت بنستبدل اللبن كامل الدسم والكريمة طبعاً والسكر بحليب خالي الدسم او نص دسم وعسل نحل….تحفه جداً في الدايت وبديله للشوفان…..بالهنا