The Buzz Magazine
The Buzz Magazine

شاورما دجاج – عيش سوري – ثوميه بطاطس فريسكس والحلو شاتو الكريم كراميل

كتبت/الشاف سالي هاني

 شاورما دجاج - عيش سوري - ثوميه بطاطس فريسكس والحلو شاتو الكريم كراميل
شاورما دجاج – عيش سوري – ثوميه بطاطس فريسكس والحلو شاتو الكريم كراميل

مغسوله مقطعه
4معالق كبار زبادي
معلقه سماق
خل
عصير ليمون
ملح وفلفل وبهارات دجاج
معلقه كاري بودر
هيل مطحون
قرفه قرنفل
معلقتين كبار زيت زيتون
5فصوص توم مفرومين
كل التتبيله دي ننقع فيها الدجاج لتاني يوم


الطريقه:


في طاسه تيفال سخنه علي النار فيها زبده وزيت نقطع حته لييه ضاني لا تتخيلوا الريحه
وننزل بالفراخ عليها علي نار عاليه ومنقلبش علشان متصفيش ميه يعني تاخد صدمه وبعدين
نهدي عليها النار تاخد سواها
في طاسه جانبيه ونكون نقطعين فلفل رومي شرايح وبصل طماطم بدون ميه اللحم بس نقطعها شرايح ونشوحها في الطاسه وننزل عليها بالفراخ ونقلب 3دقايق ونطفي
نجهز علي النار فحمه ونكون مولعنها ونطفيها للشاورما
=============================== العيش السوري =======المقادير /
نصف كيلو دقيق
10 جرام ملح
25 جرام سكر
250 مل ماء

الطريقة /
بنعجن الدقيق مع الملح والسكر ونزود الماء ونعجن لحد ما العجينة تلم وما تلزقش فى الايد
بنقسم العجينة كور وعلى سطح املس مرشوش بالدقيق بنفرد الكور بالنشابة ونخليها رقيقة على قد ما نقدر
بنسوى الرغيف فى طاسة تيفال سخنة مش مدهونة دقيقة على كل وش وبعد ما يستوى بنغطيه بقماشة بسرعة علشان ما ينشفش
========================== التوميه ==============طريقة عمل الثومية فى المنزل المقادير: ١ ثمرة بطاطس مسلوقة متوسطة الحجم ٢ فص ثوم ١ ملعقة صغيرة ملح ١ كوب زبادي كامل الدسم ربع كوب زيت نباتي ٢ ملعقة كبيرة عصير الليمون ١ ملعقة كبيرة ماء طريقة التحضير: – ضعي الزيت والثوم والبطاطس في الخلاط، واخلطيهم لمدة ثلاث دقائق حتى يتم مزجهم جيدا. – أضيفي الملح والزبادي في الخلاط واخلطيهم مرة ثانية. – قللي سرعة الخلاط وضعي عصير الليمون. – إذا أردتي تخفيف المزيج، أضيفي ملعقة من الماء. – تذوقيه وأضيفي قليلا من الملح أو بضع قطرات من عصير الليمون إذا كان يحتاج ذلك.

======================== البطاطس ===================================المقادير:
• 3 ثمرات بطاطس متوسطة الحجم مقطعة أصابع.
• نصف كوب دقيق
• 1معلقة صغيرة بيكنج بودر
• 1معلقة صغيرة شطة
• 1معلقة صغيرة فلفل أسود
• نصف معلقة صغيرة ملح
• ⅓ كوب ماء


الطريقة:

  1. قومي بتقشير وغسل البطاطس جيدًا ثم قطعيها أصابع طولية متوسطة (ليست رفيعة للغاية)
  2. ضعي الدقيق وضيفي له البيكنج بودر والملح والشطة والفلفل ثم قلبيهم جيدًا، أضيفي الماء مع الاستمرار في التقليب حتى تختلط جميع المكونات.
  3. ضعي البطاطس في الخليط وقلبي جيدًا حتي يندمج الخليط مع البطاطس و ضعيهم فى الثلاجة لمدة 45 دقيقة .
  4. اخرجي البطاطس و ضعيها في الزيت الساخن و اتركيها حتى تكتسب اللون الذهبي المقرمش وبالف هنا
إشترك في نشرتنا الإخبارية
اشترك معنا للتوصل بآخر الأخبار، المقالات والتحديثات، ترسل مباشرة لبريدك الإلكتروني
يمكنك سحب اشتراكك متى شئت

اترك رد

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.