سمك بورى سنجارى
كتب/الشاف سالي هاني

المقادير:
٣ سمك بوري، متوسطة الحجم
١ بصل
١ كوب بقدونس
١ كوب كرفس
١ فلفل أخضر
٣ فص ثوم
١⁄٤ كوب زيت
٣ ليمون
التحضير:
١. لتحضير الحشو يقطع كل من البقدونس، البصل، الكرفس، الطماطم، الفلفل الأخضر والثوم ويخلطوا مع الملح والكمون وعصير الليمون.
٢. يفتح السمك البورى كل واحدة وينظف البطن والزعانف وتفرد كانها قطعه واحدة وتفتح السمكه كاملةً ويتم حشوها.
٣. نأتي بصينيه كبيرة ونفرد كل سمكة وتحتها ورقة قصدير او فويل ونقفلها عليها من الجوانب وممكن لو مش متوفر خلاص فىها ويضاف فوقها الحشو المتبقي ويوضع فى الصينيه قطع البطاطس والجزر، نوزع عليه فى الاخر الزيت ويدخل الفرن لمدة نصف ساعه والف هنا.