روستو الديك الرومى
كتبت/الشاف سالي هاني

صدر ديك رومى
ثوم بودر
بصل بودر
ملح
فلفل اسود
توابل مشكله
صويا صوص
مسترده
راس ثوم
فلفل احمر
كركم بيدى لون حلو
جنزبيل بودر بسيط
روز مارى
عصير ليمونه
طريقة تحضير ..
نحضر الصدر ونقوم بتخريمه بالسكين جيداا جداااااااااااااااااااااا
نضع التتبله فوقه ونحاول ادخالها الى الداخل جيداا
تترك طوال الليل فى التتبيله
ثانى يوم نقوم بلف الصدر بالدوباره اللفه المعروفه زى عرق اللحمه البارده
نضع فى الفتحات فصوص الثوم المقطع
نحضر صينيه ونضع بها سمنه ونحمر الصدر من جميع الجهات
نعطيه صدمه حتى يحتفظ بكل التتبيله والعضاره بداخه وللون جميل ايضا
اضافه قليل من الماء مع باقى التتبيله فوقه بعد تشويحه من جميع الجهات
اهدى النار تمام عليه واغطى واتركه ينضج ومن وقت لاخر اقوم بتقليبه
ممكن كل شوبه ازود معلقة ماء لو العصاره نشفت من حوليه
مااكترش فى الماء حتى يصبح طرى وما يتهرى
بعد تقريبا ساعه ونص او اقل هينضج
نعلى النار حتى ياخذ لون جميل
ونقص الدوياره ونتركه يبرد تمام ونقوم بتقطيعه بسيكن حامى