طاجن الكبد والقوانص
كتب/الشاف سالي هاني

المقاديــر..
نصف كيلو كبد وقوانص
بصله كبيره
2 ثمره طماطم متوسطه
2 قرن فلفل اخضر
فلفل اسود
ملح /كزبره ناشفه
طريقة التحضيــر..
تقطع البصله قطع صغيره
تقطع الكبد والقوانص قطع كبيره نسبيا
فى طاجن نضع معلقه سمن ويترك حتى يسخن ثم نشوح فيه البصله ثم نضيف القوانص ونقلب شويه ونسيبها لما تستوى بإضافة ربع كوب ماء الي ان تصل لمرحلة نص سوا
ثم نضيف الكبده و الفلفل الاخضر “يمكنك استخدام الفلفل الحامي” يقلب الخليط لمده 5 دقائق ثم تضاف قطع الطماطم والملح والفلفل والكزبره الناشفه مع مراعاه عدم تقلبيه كثيرا حتى لا تتفتت الكبده
اول ما الخليط يدخل على سوا دخليه الفرن حتى تمام النضج
تقدم مع مكرونه اسباجتى او رز ابيض