طاجن لحمه بالبصل وارز بسمتى
كتب/الشاف سالي هاني

المكونات:
كيلو لحم مقطع قطع صغيره
٧٠٠ جرام بصل
٢ حبة فلفل الوان وواحده اخضر
قرن فلفل حار حسب الرغبه
التوابل
واحده لومى
٢ لورى
١ قرفه عيدان
٤ حبهان
معلقه صغيره زعتر
معلقه صغيره توابل لحم الغنم لو مش موجو يبقه توابل لحمه او ال٧ بهرات
ملح وفلفل اسود
الطريقه:
فى وعاء على النار
ننزل باللورى والقرفه والحبهان واللومى وقطعه صغيره من الدهن الموجود باللحمه ومعلقة زيت كبيره يتشوحو ننزل بالبلصل واللحم وجزء من الفلفل الالوان
ونشوح فيهم ونسوى اللحمه بالماء الهينزل منها ونوطى النار نضع جزء من توابل اللحم والزعتر ومكعب مرقه
ونغطى الوعاء ونتركه على نار هادئه اذا احتجنا ماء نزود ماء ساخن
وقول لما توصل نصف ساوه نسخن الفرن والتجان يسنخن كويس ونضع فى اللحمه مع باقى الفلفل والتوابل والملح والفلفل الاسود
ويزج فى الفرن حتى تمام الندج
ويقدم مع الارز البسمتى او اى نوعاورز تفضليه