طريقة عمل الارز البسمتى
كتب/الشاف سالي هاني

المكونات:
نص كيلو ارز بسمتى مغسول ومنقوع ربع ساعه انا المرادى منقعتهوش
بصله مقطعه مقعبات صغيره برنواز
نصف حبة فلفل الوان احمر ونصف اصفر وحبه فلفل رومى اخضر
بشر ٢ حبة جزر متوسطة الحجم
معلقه كبيره بشر برتقال
نصف حبة لومى
فص ثوم
٢ ورق لورى
٢حبهان
عود قرفه صغير
معلقة زعتر
معلقة كارى
على النار يوضع الحبهان واللورى واللومى والقرفه والبصل والفلفل وفص ثوم مفروم ويشوح حتى يدبل البصل ننزل بالماء لكل كوب ارز ٢ كوب ماء ويترك حتى الغليان ثم ننزل بالارز و بشر البرتقال مع التقليب حتى يتشرب الماء ويغطى ونوطى النار حتى تمام الندج