طريقة عمل البقسماط
كتبت/الشاف سالي هاني

المكونات
٣كوب دقيق
١/٢كوب زيت
معلقة كبيره خميره
معلقة كبيره سكر
١/٢معلقة صغيره ملح
كوب ماء دافئ(من كوب الا ربع الي كوب)
الطريقه:
كل المكونات الجافه مع بعض في العحان((ممكن نعجن علي أيدينا))
نخلطهم
نضيف الزيت ونخلط
ثم الماء الدافئ بالتدريج حتي تكوين عجينه طريه سهلة التشكيل
نعجن دقائق
نفرد العجين شويه
نغطيه ونضعه في مكان دافئ للتخمير(ساعه الا ربع تقريبا)
بعد التخمير نقطع قطع طوليه متساويه
نلف كل قطعه رول
نتركه بشكل طولي
او نلفه بشكل دائري ونلزق الطرفين ببعض
للوجه:
معلقتين لبن علي معلقتين مايه
سمسم حبة البركه شمر
نضع الرول في اللبن ثم السمسم
ثم نضعه في صنيه بها ورق زبده
ندخله فرن مسخن مسبقاً علي درجة حراره ١٦٠ (درجة حراره منخفضه عشان يقرمش)
لمدة نصف ساعه تقريباً اوحتي يحمر من جميع الجوانب
نخرجه بعد تمام التسويه ونفرده علي سطح بارد حتي يبرد تماماً وينشف
ثم نضعه في طبق التقديم