طريقة عمل الكلاوي بالصلصة
كتبت الشاف سالي هاني
المقادير:
كيلو كلاوي.
كوبان من عصير الطّماطم.
كوب ماء مغلي.
ملعقة صغيرة من الزنجبيل.
ملعقة كبيرة من الزبدة.
ملعقة كبيرة من الكزبرة الخضراء، أو البقدونس.
بصلتان كبيرتان مفرومتان.
خمس حبات من الثّوم المهروس .
ملعقة ملح.
ملعقة صغيرة بابريكا
الطريقة:
1-نغسل الكلاوي بالماء والليمون
2-نقطع الكلاوي إلى مكعبات متوسّطة الحجم.
3-نشوح البصل والثوم في الزبدة على النار سريعا
4-نضع الكلاوي فوق البصل والثوم ونقلبها
5- عصير الطماطم والبهارات والماء
6-نترك الكلاوي حتى تنضج صحه وهنا
الكرشة
طماطم عصير
بصلة مبشورة
ملح
فلفل اسود
حبهان مطحون ( هيل )
شطة
فصين توم
مادة دهنية زبده او زيت
التحضير نغسل الكرشة كويس جدا جدا بنفس طريقة غسيلنا للطيور بالليمون والدقيق ومعلقة الطحينه ونكمل مراحل الغسيل كلها
و سيبيها منقوعة شوية
بس خدي بالك الكرشة تكون مبلولة شوية قبل مرحلة الدقيق
تمام كده
بعدها ننقعها في ليمون تاني ويكون بقشره و تكون القشرة خضرا فييها عصارات
الكرشة و هي زي الفل
نسخن الحلة و ننزل بالكرشة و عليها رشة هيل صغيرة
هتنزل مية نرميها و نشطف الكرشة تاني
بعد كده نبشر البصلة و نفركها بالفلفل الاسود و الهيل قليل جدا من الملح
و بعدين نجيب الحلة نسخنها و نحط معلقة
زبده بلدي هي طبعا طعمها الذ
لو حابة زيت براحتك
و ننزل بالكرشة و نشوحها شوية و ننزل عليها بالبصلة المتبلة
و نتركها بقي علي نار هـــــــــــــــــــــــــــــــــــاااااااااااااا ااااادية
مع نفسها
اهي خلاص الحمد لله استوت
نحمر التومة في مادة دهنية
و ننزل عليها بعصير الطماطم
و ننزل علي الكرشة بعصير الطماطم ابو تومة ده
و نتركها علي النار تاخدالكرشة طعمه
و ظبتي ملحك
و بالف صحة و هنا