كيكه بالكاكاو وكريمة جوز الهند
كتبت/الشاف سالي هاني
مقادير الكيكه؛
٤بيضات
١٨٠ جرام سكر(كوب الا ربع )
١٠٠مل زيت(نص كوب)
١٠٠مل حليب بدرجه حراره الغرفه (نص كوب)
١٨٠ جرام دقيق(كوب ونص)
٣٠ جرام كاكاو (ثلث كوب )
١٦ جرام بيكنج بودر(معلقتين كبار)
فانليا
رشة بيكربونات
مقادير كريمه جوز الهند (الحشوه)؛
٣٠جرام نشا ذره(ربع كوب)
٧٠جرام سكر(ربع كوب )
كيس فانيليا
٣٥٠مل حليب مغلى(كوبين الا ربع )
٥٠ جرام جوز هند(نص كوب ناعم )
الطريقة:
نضرب البيض والسكر والزيت كويس جدا ونحط اللبن والفانليا ونضرب وننزل بالدقيق والبيكنج بودر والبيكربونات ونقلب فاتجاة واحد نجيب صينية مدهونة سمن ومتبطنة رشة دقيق ونصب فيها الخليط وندخلها فرن مسخن مسبقا
نحضر الحشوة:
ندوب النشا فاللبن والسكر وكل المكونات ونحطها عالنار لغاية ميتخن قوامه ونطفى عليه
نسيبها تبرد خالص
نجيب الكيكة بعد مبردت خالص نقسمها اتنين نحط الحشوة ونحط الجزء التلنى من الكيك ونقطعها ونقدمها