The Buzz Magazine
The Buzz Magazine

بيتزا بعجينه العشر دقايق

كتبت الشاف سالي هاني

بيتزا بعجينه العشر دقايق
بيتزا بعجينه العشر دقايق

المقادير :

على خطوتين 1 : 2 كوب دقيق
2 كوب ماء دافي
2 معلقه كبيرة حليب بودر
2 معلقه صغيرة خميرة
ذرة ملح
معلقه صغيرة سكر
تخلط جميع المكونات وتترك لتخمر لمدة نص ساعه لحد لما تلاقيها عاليه
الخطوة التانيه : 1 كوب زبادي
نص كوب زيت
3 أو 4 أكواب دقيق على حسب ماتلم معاكي العجينه ومتلزقش
نحط جميع مكونات الخطوة التانيه على الخطوة الأولى بعد ماتخمر وبعدين نسبها تريح شويه ونبدأ نستخدمها
الطريقه : نفرد العجينه في الصينيه بسمك 1 سم بس علشان متعلاش وتبقى زي الكيك خليها رفيعه


طريقه التوبينج :


تقط
عي بصل وطماطم وفلفل وسوسيس أو فراخ اللي انتي عايزاه وبعدين تجيبي ملعقتين زبدة وتشوحي فيهم المقادير ده لحد مايدبلو وعليهم ملح وفلفل


طريقه الصلصه :


2 فص ثوم مع ملعقتين زيت وتحطي عليهم صلصه ومعلقتين كاتشب ومعلقتين زعتر وفلفل أسود وملح
وبعدين تحطي على العجينه الصلصه والتوبينج وعليهم الجبنه الموتزاريلا ودخليهم الفرن
وبالهنا والشفا
عايزة اقولكم عجينه العشر دقايق ده تحففففففه بجد بيتعمل بيها كل أنواع الفطاير والمعجنات بتطلع تحفه وطريه

إشترك في نشرتنا الإخبارية
اشترك معنا للتوصل بآخر الأخبار، المقالات والتحديثات، ترسل مباشرة لبريدك الإلكتروني
يمكنك سحب اشتراكك متى شئت

اترك رد

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.