طاجن الباذنجان بالكفته
كتبت/الشاف سالي هاني

المقادير:
اتنين اوتلات حبات باذنجان(حسب عدد أفراد الاسره)
نصف كيلو لحم مفروم
٢بصله متوسطه مبشوره ومعصور ميتها
نص كيلو طماطم مبشوره
معلقتين طماطم بيوريه(معجون صلصة طماطم)
توابل/ملح/فلفل/٢معلقه دبس الرومان
خضار مقطع حلقات(٤حبات طماطم/٢فلفل اخضر/٢فلفل اصفر)
الطريقه:
تمزج اللحمه المفرومة مع البصل والتوابل والملح ويتم عمل الكفته علي شكل أقراص
يقطع الباذنجان حلقات ويوضع علي مناديل مطبخ ويرش بالملح للتخلص من الرطوبة الزائده(لتقليل امتصاصه للزيت)يترك ربع ساعه ثم يقلي حتي يأخذ اللون الذهبي فقط
توضع الطماطم المبشروه مع رشه من التوابل والنعناع ورشة ملح ودبس الرمان مع أضافه الصلصه والثوم المفروم علي النار حتي النضج
يركب الطاجن بعد ذلك كما هو موضح في الصوره ويغطي بالفويل ويوضع في فرن علي درجة حراره ٢٠٠ لمدة نصف ساعه ثم نشيل الفويل ونتركه ربع ساعه اخري. ونخرجه …بالهنا