طريقه عمل مكرونه لازانيا
كتبت الشاف سالي هاني

المقادير:
كيس مكرونه لازانيا ٤٠٠ جرام اطالينوا
نصف ك لحمه مفرومه ومعصجه
نصف ك طماطم مفرومه بالخلاط و مصفيه
بصله كبيره مفرومه ناعم
ك لبن و٣ ملعقه دقيق
٤ ملعقه سمنه كبيره
ملعقه صغيره ملح
توابل ملعقه صغيره فلفل اسود و كمون وكزبره و
نصف ملعقه صغيره فرفه وجنزبيل بودر ورشه جوزه الطيب شطه حسب الرغبه
ثمن جبنه موزرلا او شىيدر او رومي مبشوره
الطريقه:
نضع طاسه غويطه علي النار ونضع فيها ملعقه سمنه ثم نضع عليه البصل و نقلبها حتي يذبل ثم نضع عليه اللحمه المفرومه ونقلبها حتي تنضج و تظهر الماده الدهنيه ثم نضع عليه الملح والتوابل ونقلبها ثم نضع عليه عصير الطماطم ثم نتركه حتي تنضج صوص البولنيز
عمل البشاميل:
نضع طاسه غويطه علي النار ثم نضع السمنه ونقلبه حتي يكون لونها دهبي خفيف ثم نضع اللبن حبه حبه مع التقليب بالمضرب السلل حتي نحصل علي القوام المطلوب يكون متوسط لاخفيف ولا ثقيل ثم نحضر صنيه ونضع فيها بشاميل في قاع الصنيه ثم نرص الزانيا شرائح جنب بعض ثم نضع عليه الصوص بالحمه ونضع طبقه اخري ونضع عليه بشاميل وطبقه اخري وعليه صوص البولنيز مره بشاميل و مره صوص باللحمه حتي تخلص الكميه ثم نضع في الطبقه الاخيره بشاميل و جبنه مبشوره موزلاا او جبنه رومي او شيدرو ندخله في فرن ساخن لمده ٢٠ دقيقه حتي تنضج و يكون لونها دهبي وبلهنا والشفا جربوها وقوليلي رأيك كل ما يكون نوع المكرونه فاخر ها يكون الطعم اجمل